Verhoog conversie door middel van tools

Projects

Conversie verhogen door middel van een paar tools, is dat mogelijk? Lees de case en test het zelf!

Het is vaak lastig voor consumenten om door een beeldscherm te beslissen welk formaat TV goed aansluit op hun huidige indeling thuis. Hierdoor heeft Meraki Development een aantal tools ontwikkelt voor PlatteTV.

Uitdaging

Het is lastig om te bedenken voor klanten wat hun het makkelijkste zullen vinden. Een tabel met tv formaten kan misschien verwarring opbrengen. Ook wil je de tool niet te ingewikkeld maken, dit kan er namelijk voor zorgen dat consumenten toch ergens anders gaan kijken. Ook moest het mogelijk zijn om gelijk het bijbehorende tv aanbod te bekijken.

Oplossing

Daarom hebben we voor de eerste tool (kijkafstand) bedacht om een bank te laten zien met een tv op een meubel. Wanneer de bank verplaatst wordt (met de vinger of muis) zal het tv formaat worden aangepast naar het aanbevolen formaat. Hierbij is het mogelijk om gelijk het bijbehorende aanbod te bekijken. Voor de tweede tool (conversie tool inch -> cm) moest het mogelijk zijn om centimeters naar inches te converteren en vice versa. Echter wanneer iemand een tv formaat invult die niet bestaat zal de tool een “hint” geven van een formaat wat wel bestaat. Met het bijbehorende aanbod.

De resultaten

De tools zijn makkelijk te gebruiken, en zijn geïmplementeerd in het huidige CMS van PlatteTV