Geautomatiseerd klokken en registratie van kilometers

Projects

Bij grotere bedrijven is het vaak een wens om zo veel mogelijk te automatiseren. Dit helpt vaak met het overzichtelijk houden van bepaalde zaken en te zorgen dat werknemers zich bezig kunnen houden met activiteiten die echt belangrijk zijn. Dit is vaak een goeie investering en kan veel lasten van meerdere schouders afhalen.

Uitdaging

Het is lastig om een app die zich voornamelijk focust op locaties volledig te automatiseren. Dat komt omdat er altijd gevallen zijn waarin een daadwerkelijke werklocatie niet precies overeenkomt met het werkadres wat opgegeven is. Ook was het een opdracht om de app te laten functioneren onder offline omstandigheden.

Oplossing

De oplossing voor de verschillende werkadressen bestaat uit 3 onderdelen, 2 oplossingen bestaan uit geofences gemaakt op basis van kadastrale data. We hebben gekozen om kadastrale data te gebruiken zodat de geofence altijd klopt, deze geofence representeert namelijk de vorm en formaat van het gebouw. Terwijl dit in de meeste apps een “cirkel” is. Wanneer de monteur zich in deze geofence begaf zou de app automatisch de tijd registreren, wanneer de monteur weg zou gaan uit de geofence zou de app dit ook registreren als vertrektijd. Echter kwam het wel eens voor dat de werkadressen niet kloppend waren. Hiervoor hebben we een extra geofence gemaakt met een grotere radius. Wanneer de monteur in deze geofence zou komen zou er een notificatie komen om bevestiging te vragen aan de monteur of deze op locatie is. Mocht er helemaal geen geofence gemaakt kunnen worden zal de app checken of de monteur in een straal van X aantal kilometer van een klus is en weer om bevestiging vragen.
Ook was er het probleem dat er niet altijd internet was. Dit hebben we kunnen oplossen door een “data queue” te maken. Wanneer er geen internet is slaat de app dit op in het geheugen en zal deze data versturen wanneer er weer internet is.

De resultaten

Na meerdere tests uitgevoerd te hebben werkt de app naar wens. De uren kloppen en de klant krijgt bij het wegrijden automatisch een factuur.