PlatteTV Conversion Tool

Product configurators voor betere conversie

Success Story

Product configurators voor betere conversie

Is een product configurator iets voor uw bedrijf?

De consumenten van vandaag worden aangetrokken door producten die passen bij hun levensstijl. Ze geven de voorkeur aan producten die passen bij hun eigen persoonlijke stijl (of die van hun bedrijf). Industrieën als automative, meubels & mode reageren hierop en betrekken de consumenten door hen de mogelijkheid te geven om hun gekozen producten aan te passen & te personaliseren via product configurators. Kan jouw bedrijf ook profiteren van deze groeiende vraag naar product configurators? Als je producten met configureerbare opties aanbiedt, is de kans groot dat het antwoord JA! is. Hieronder beschrijven we waarom een product configurator wellicht een goeie keuze is voor jouw bedrijf.

Waarom zijn tools voor gebruiksaanpassingen zo populair?

Simpel gezegd: Consumenten waarderen personalisatie. Het ontwerpen van je eigen merchandise is een creatieve uitdrukking. Klanten genieten van het proces en brengen daardoor meer tijd online door. Bovendien zijn gepersonaliseerde producten goeie starters voor een sales gesprek. Het is een blikvanger. Daarom is het geen wonder dat consumenten deze technologie omarmen.

Tegelijkertijd biedt een product configurator retailers meerdere zakelijke voordelen:

Verlaagt de kosten

Een product configurator geeft consumenten een nauwkeurig bewijs van het product dat ze aan het bouwen zijn, ze weten dus precies wat ze krijgen.
Het resultaat is minder retouren en lagere verzendkosten (en alle bijkomende kosten). Er is minder inventaris nodig. Retailers hoeven ook geen magazijnen vol merchandise te hebben met de hoop dat het verkoopt.

Naamsbekendheid

Door consumenten de mogelijkheid te geven om producten op maat te configureren, op te slaan & delen, zal je meer bezoekers op je webwinkel krijgen. Maar dat is niet alles! Wanneer jij jouw klant een unieke en fijne ervaring geeft zullen ze je belonen met loyaliteit en je bedrijf aan anderen aanraden.

Statistieken

Een product configurator geeft je inzichten in jouw markt. Je kunt jouw klanten zien als een groep productontwikkelaars, de ontwerpen die ze maken zijn tegelijkertijd een heel waardevol marktonderzoek. Jij kunt zien welke voorkeuren je klanten hebben, welke maten & veel meer.