Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op →

News & Blog

Dropshipping is een mooie manier om een online business te bouwen waarin je zelf alle vrijheid hebt om te reizen, om met je familie te zijn en om te werken op de plekken en tijden die je zelf wilt. Maar aan succes gaat heel wat vooraf… Met deze tips kom je in ieder geval een stuk dichter bij succes.

15 dropshipping tips voor 2019 om een successvolle dropshipping winkel te starten

News & Blog

Dropshipping is een mooie manier om een online business te bouwen waarin je zelf alle vrijheid hebt om te reizen, om met je familie te zijn en om te werken op de plekken en tijden die je zelf wilt. Maar aan succes gaat heel wat vooraf… Met deze tips kom je in ieder geval een stuk dichter bij succes.

1. Stop een flyer bij jouw bestellingen

Ook al verzend je je eigen bestellingen niet, spreek met de dropshipping leverancier af dat hij jouw flyers bij de bestellingen doet die jij maakt. Met flyers kun je vanalles doen, je kunt een aanbieding doen, een connectie maken op social media maar het aller belangrijkste is dat een flyer jou de mogelijkheid geeft in contact te blijven met de klant.

2. Verkoop niet hetzelfde product als iedereen

Wanneer je het idee had om consumentenelektronica te verkopen, en dan met name de gadgets zoals een iPhone, tablet of andere technische snufjes.. Dan ga ik je teleurstellen. Er zijn al zo veel mensen die deze producten verkopen, en ook op basis van dropshipment dat je beter jezelf kunt richten op een andere, minder populaire markt.

3. Pas je productomschrijvingen aan

Met de productomschrijvingen kun je ervoor zorgen dat jouw producten hoger komen in de zoekmachines, zo krijg je meer sales. Kopieer niet de standaard omschrijvingen van jouw dropship leverancier want deze worden overal al gebruikt en dit kan in je nadeel werken als het gaat op de zoekresultaten. Ook kun je je met unieke productomschrijvingen echt onderscheiden.

4. Betaal jouw dropshipping leverancier eens per maand

In sommige gevallen, zeker wanneer je net bent begonnen met dropshipping, vraagt de dropshipping leverancier aan je om iedere bestelling direct te betalen. Natuurlijk loopt de leverancier zo geen risico maar het brengt enorm veel administratieve handelingen met zich mee. Probeer daarom eens per maand te betalen, wanneer je 3 bestellingen per dag krijgt scheelt dit je 1083 facturen en betalingen per jaar.

5. Minimaliseer de werkdruk per bestelling

Het mooie en ideale aan dropshipping is dat je de hele achterkant van een winkel danwel een webwinkel kunt automatiseren. Zo hoef je jezelf alleen bezig te houden met de marketing en sales van jouw producten en kun je in alle vrijheid en overal ter wereld werken, wat veel mensen die een webwinkel op basis van dropshipping starten willen.

Je kunt het werk minimaliseren door de administratie te automatiseren, de verzending volledig aan de dropshipping leverancier over te laten en de bestellingen automatisch te laten doorsturen naar de leverancier.

6. Ga regelmatig om de tafel zitten met de leverancier

Zowel voor jou als voor jouw leverancier is het in het begin van een samenwerking natuurlijk lastig in te schatten wat jullie van elkaar kunnen verwachten. Een dropshipper geeft je in eerste instantie daarom vaak een kleinere marge om even ‘af te tasten’ wanneer jij daadwerkelijk sales doet op regelmatige basis kun je vaak nog om de tafel gaan zitten om de marges nog eens te bespreken.

7. Bouw aan je mailinglijst

Je mag de klanten van jouw webwinkel altijd een e-mail sturen met relevante aanbiedingen of content. Bewaar dus alle e-mailadressen van jouw klanten zodat je deze later nog eens kunt gebruiken wanneer je een speciale aanbieding doet of wanneer je een nieuw assortiment binnen krijgt.

8. Koop de bestsellers zelf in

Het is de vraag of je dit moet willen, je levert natuurlijk een deel van je vrijheid in omdat je de producten dan zelf zal moeten verzenden… Maar wanneer je producten op basis van dropshipment verkoopt dan is je marge vaak kleiner dan wanneer je producten zelf inkoopt. Je kunt dus overwegen om de top 10 verkochte producten zelf op voorraad te nemen en zo de marge hierop te vergroten.

9. Concurreer niet op prijs

Er kan maar één webwinkel de goedkoopste zijn en de vraag is of je dat moet willen… Je kunt je beter focussen op de unieke onderdelen van jouw bedrijf, hoe kun je extreem waardevol worden voor jouw klanten? Door hogere prijzen te vragen voor jouw producten kun je ook meer geld uitgeven aan marketing!

10. Focus op een niche-product

In plaats van te concurreren op prijs, of in een overvolle markt te beginnen kun je een echte voorsprong krijgen door een niche-product te gaan verkopen. Je hebt dan direct al veel minder concurrenten en wanneer je ook nog eens wat van die producten afweet kun jij mega waardevol zijn voor jouw klanten en ben je daarmee uniek in jouw markt.

11. Verkoop product bundels

Als dropshipper heb je vaak kleinere marges daardoor zul je creatief moeten zijn met de producten die je te koop aanbiedt. Heb je er weleens over na gedacht om product bundels / series te gaan verkopen? Je bespaard hiermee in de verzendkosten, je vergroot je marge omdat je meerdere producten verkoopt en je hebt een unique selling point voor jouw webwinkel.

12. Plaats altijd een testorder bij jouw leverancier

Hoe goed het ook klikt en hoe een aardige kerel het ook is, plaats altijd een proefbestelling bij jouw nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld op het adres van je buurvrouw. Door een proefbestelling te plaatsen weet je of de verzending goed gaat, de kwaliteit van de producten goed zijn en of de leverancier zich aan alle gemaakte afspraken houdt.

13. Research de dropshipper

Zowel als dropshipping leverancier zijnde als de verkoper, doe even een zoekopdracht in Google voordat je met elkaar gaat samen werken. Vaak weet je dan al snel genoeg met wie je zaken doet en met wat voor een persoon je te maken hebt. Zo kun je een boel fouten voorkomen.

14. Bouw aan een relatie met je dropshipping leverancier

Houd je dropshipping leverancier te vriend! Je bouwt ten slotte je business om hem heen. Zonder hem komt er bij jou geen brood op de plank… Je hoeft je natuurlijk niet te laten uit buiten, zorg er daarom ook altijd voor dat je iets achter de hand hebt. Bijvoorbeeld een tweede leverancier.

15. Laat je pakketten in jouw eigen huisstijl versturen

Verstuurd jouw dropshipleverancier voor jouw alle bestellingen? Zorg er dan voor dat alle facturen, pakbonnen, flyers etc. in jouw huisstijl zijn. Je wilt niet dat de klant een pakbon ontvangt van jouw leverancier, erger nog als daar jouw inkoopsprijs op staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We take processes apart, rethink, rebuild, and deliver them back working smarter than ever before.